Neklidný spánek

Neklidný spánek

Anotace: Jak klidný a zároveň neklidný může být spánek

Nemohu usnout.
Ležím vedle tebe
a pozoruji tvůj spokojený spánek.
Ležím vedle tebe
a sleduji jak klidně dýcháš,
nic tě neruší.
Ležím vedle tebe
a odvažuji se naklonit,
cítit vůni tvých vlasů.
Co je to za vůni?
Odkud ji mohu znát?
Je to vůně nějaké květiny,
či orientálního ovoce?
Nevím, nedovolím si hádat.
Ležím vedle tebe
a bojím se,
abych nepřišel o svou jedinou růži,
co mám.
Ležím vedle tebe
a ty stále spíš.
Já přemýšlím.
Je možné,
že já mám zrovna takové štěstí
a mohu tě mít,
jen a jen pro sebe?
Ležím vedle tebe
a ty sníš,
kéž bych mohl vědět o čem se ti zdá.
Vstoupil bych ti do sna
a provázel tě jím,
jako tvůj průvodce láskou.
Teď už ale nebudu rušit klidný spánek tvůj
a nechám tě odpočívat.
Spi sladce.
Autor Boldius, 17.12.2005
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí