O co jde v lásce?

O co jde v lásce?

Anotace: Lyrika/Ze sbírky Adam mne má rád

Už mizí ten mlhavý příkrov nad lesy,
dívám se, zda jaro zas nepřichází.
Nic není co hřeje a co potěší.
Ani láska, s krásnou, leč zákeřnou tváří.

Mám se možná modlit v trávě, pod nebesy?
Mám vzývat tu bohyni s dvojí tváří?
Nebo snad spěchat k ní se svou depeší
a trhat jen listy v loňském kalendáři?

Ach, co jsou platné ty všechny "ty noblesy",
když cesta je marná za velkou září.
Kdo lásku kdy poznal, více neřeší,
zda je coura či božstvo se svatozáří.
Autor Maura, 05.04.2010
Přečteno 416x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, modrá..., Házté, Bíša, hašlerka, Mbonita, Javavia, CULIKATÁ, jedam, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí