TEN VEČER

TEN VEČER

Anotace: ze sbírky "Vlci v hlavě"

TEN VEČER

To nebyl ten večer roztoužený, vlahý
o kterém pějí básníci
nad vínem si podpírajíc hlavy
a vřelé verše píšící
To nebyl ten večer,
kdy se ohně rozhoří
a roztančí se svět
jako by chtěl zapomnět
na minulosti příkoří
to nebyl ten večer
kdy voní kytky k omámení
tak intezivně prudce
jak po prvním políbení
když rozbuší se srdce
Ne, to byla noc,
kdy jsem Tě ztratil
a vítr pleskal sprostá slova
z hranatého nebe
a blesk si zkrz mne cestu zkrátil
to byla noc, kdy jsem ztratil TEBE
a ještě neskončila
a už nikdy neskončí...
Autor Houda, 12.04.2010
Přečteno 401x
Tipy 23
Poslední tipující: Kapka, bublinka77, Vjeršotepec, harmony, Pevya, zenge, Psavec, divoska_jaja, modrá..., hanele m., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ten kontrast večera a noci, fakt hodně silný!! mráz po celým těle...ST

03.05.2010 22:08:00 | bublinka77

ten kontrast večera a noci, fakt hodně silný!! mráz po celým těle...ST

03.05.2010 22:04:00 | bublinka77

ST! Smutná, bolavá báseň. City s námi pěkně mávají..

12.04.2010 21:30:00 | Pevya

nejvíc:

to byla noc,
kdy jsem Tě ztratil
a vítr pleskal sprostá slova
z hranatého nebe
a blesk si skrz mne cestu zkrátil

12.04.2010 10:07:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí