Jsi...

Jsi...

Anotace: ...snad nakonec nebudeš. A já uvědomím si, co přesně 'mít' znamená.

Jsi jako stín,
kterého se nezbavím.
Jsi jako vina,
o které se s nikým nebavím
Jsi jako princ,
jenž u mých dveří nezvoní.
Jsi jako dívka,
která jen mě se nedvoří.
Jsi jako vzácná květina,
ta, co v mých dlaní vadne.
Jsi jako korzet, jenž svírá,
jen mě nepadne.

Každému nablízku,
pro mě však vzdálená.
Když kolem mihnu se,
hned děláš ramena.

Jsi jako láska,
kterou neuznávám.
Jsi jako minulost,
kterou nepoznávám.
Jsi jako tvor,
kterého můj slovník nezná.
Jsi jako hřích,
který každé mé lži pozná.
Jsi jako dítě,
které u mě se tolik bojí.
Jsi jako voják,
který proti mé víře zbrojí.
Jsi připomínka toho,
co nikdy nemohu mít.
Jsi prý člověk,
toť vše, o čem mohu jen snít...
Autor Mania Dardeville, 13.04.2010
Přečteno 395x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí