Zima

Zima

Anotace: Opustíš-li, samota nenastane

Sbírka: Noční košilka

Severní země pomalu roztávají, objevuje se světlo
Země se pomalu probouzí do tepla a radosti
všední svět smrtelníka uživatele tlející zvěře
Oceán je ale najednou chladnější, než dříve
přesto vysichá
vypařuje se z něj vláha do modrajícího se nebe
Sen se vyplňuje, noc se krátí, ale den nenastává
Objeví-li se měsíc, koruna stromu ho zakryje
Shodí ho z nebes dolů, na dno
Řezy se vrátí, změní místo, ale ne účinek
vzpomínky zůstanou, vyplují
Světlo, čepele, tečka...louže člověka
zkaženost všeho
fantasie mezi větvemi
Zima nezkončila, snílek neprobudí sen k životu
čas stojí proti
Místa se mění, sny zůstávají, účely mizí
Sova plachtí, má volno, tvoří
zaměstná, milována, neví co má
koho trápí, milována
vlk, sova šedi
Odejdeš-li lov začne
Opustíš-li, samota nenastane
den se rozplyne, zima ohřeje, kov zaduní
pečeně rozpustí, uzly utlumí
zkončí zima
strom zetleje
uhnije v zemi
Přečteno 348x
Tipy 9
Poslední tipující: Nighty, Květka Š., ilona, BLUE-from-the-NIGHT, Mbonita, CORONATION
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí