Myšlenky Taťány

Myšlenky Taťány

Anotace: Taťániny pocity, když Evžen nereagoval na její dopis... Báseň jsem začala psát, když jsem četla Puškinův popis chladného odmítnutí od Evžena.

Kdy tady znovu budu psát,
zda máš mě, či nemáš mě rád?
Kdy polibkem rty k životu probudíš,
kde dnes jsi, a jak dnes spíš?
Jak láska bolet umí teď cítím,
když nejistota je mým žitím
a střídá se jen málokdy
s utěchou pevné opory.

Teď čekám, čekám na tvůj vzkaz,
kdy odpovíš, zda to bude včas,
když své srdce jsem ti vylila,
jak po tobě jsem blouznila,
že tebe jako muže chci,
jen ty mi můžeš pomoci!
Chci slyšet jen tvůj sladký hlas,
tak projev se, vždyť už je čas!

Odmítnutí snáším zdatně,
však tvoje dopadlo by špatně.
Ta hanba! Žena lásku projevila,
snad skandál, že jsem milovala?
V půlnoc tichou sedím potmě,
v tomhle temném, hrozném domě,
doufám, že snad napíšeš,
věřím, že mě nezklameš.

Každý večer potemělý,
když tvé kroky nezazněly,
sedím venku ubrečená,
smutná, zklamaná, vyřízená.
Ty nepíšeš, proč bys vůbec měl?
Už rok si na mě zanevřel.
Svou nadějí lžu sama sobě,
v každém čase, v každé době.
Autor Georgia Ace, 17.04.2010
Přečteno 267x
Tipy 2
Poslední tipující: Ejí, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí