Lovec a mláďata XXXVIII.

Lovec a mláďata XXXVIII.

Anotace: ... jako na aukci... rána kladívkem a vítězství... jak moc stál o prohru svých předtuch...

Sbírka: Lovec a mláďata

Ve dveřích objevil se muž střední postavy,
s drsnou tváří, jizvami poznamenanou,
zdravou rukou pomalu sundal klobouk z hlavy
a posadil se k volnému stolu, trochu stranou.

Do té doby hlasitá debata ustala,
tenhle muž měl nevypočitatelnou povahu,
na stole mu velká sklenka kořalky přistála
"na uvítanou a další úlovek v dosahu",

ozval se muž z druhého konce místnosti,
chlap se silou v pažích, že medvěda by skolil,
nově příchozí využil dané možnosti,
sklenku děkovně zvednul a obsah hrdlem prolil.

Lovec vzal svou sklenku a k neznámému muži šel,
byla to jediná šance, dokud seděl sám,
"musel to bejt kus, že ke zranění jste přišel.
Co pijete? Nevadí, když se k vám přidám?"

"Klidně si sedni, no a dám si ještě jednu,
ta ruka zdá se bude nakonec dobrá,
hned tak si před nějakým zvířetem nesednu,
i když někdy jsou zvířata překvapivě moudrá."

"Jaký byl úlovek tentokrát?", ptal se lovec,
"co jsem zaslechl, tak je to excelentní kus."
"Je živý, no možná to bude trofej nakonec,
rozhodně mi vysolí kupu peněz na ubrus!"

Tak se lovec dozvěděl to, čeho se tolik bál,
že sněžné levhartě je ten skvostný úlovek,
o potvrzení své obavy opravdu nestál,
teď přemýšlel, jaký je ten naproti člověk...
Autor Lorraine, 18.04.2010
Přečteno 301x
Tipy 21
Poslední tipující: s.e.n, Holis, Juraj Hrom, Kars, Bíša, enigman, susana načeva, nejsembásník, Psavec, labuť, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:o))

21.04.2010 00:21:00 | Bíša

kdo ví...

20.04.2010 11:22:00 | enigman

Tak jsme zase o kousek dál. Pořád hezké.

18.04.2010 22:51:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí