Vraždíc snílka pláčou

Vraždíc snílka pláčou

Anotace: Podzim lásky v zimě

Sbírka: Noční košilka

Vraždíc snílka pláčou

Na světě býti, přitom žádán o nenarození
Milován a zpětně sněn o nemilování
Byl a nebyl

Snílek z doupěte strachu před falešnou a jen
tělesnou láskou
Osika se zachvěla, snílka zabili
Lano nebylo, čepel poblíš byla
Hrějící voda kolem teče
prohřívá a pečuje
průhledná a jasná, jak sníh když ani den nenastane
světle rudá, jak západ života neštastníka

Vraždili snílka, vraždili
vraždíc snílka pláčou
Krev stéká, nezaschla

slza zaschla, nestekla
Košilka noci truchlí za snílka
utíká daleko, sama, pro bolest a lásku svou
sebranou

Anděl přeletěl a sedí na břehu moře
snílka nezavraždíte...snílek je anděl
Byl a nebyl
Přečteno 374x
Tipy 1
Poslední tipující: Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí