poloromance pro milého

poloromance pro milého

Anotace: trošku impresionistická, milostná lyrika, tentokrát náznakem formou sonetu

červení muškátu je zdoben můj háv,
když přeteče hladina moří v mém srdci,
máš vůni šeříků a okrasných trav,
když bráváš mě pod křídla, když v mé duši prší.

šumění luk mám podoben hlas,
v časech, kdys' poutníkem v pastvách mé mysli,
záříš jak slunce, jak obilný klas,
když v časech ponurých dráždíš mé smysly.

mám víčka jak listy vlčího máku
když je třeba na pár chvil pokynout - sbohem,
jenže máky se orosí, jak když střelíš z praku,

tak v ten moment je mi i stébélko stohem
a pára nad čajem záplavou mraků,
když opouštím úsměvy s odstíny nachu.
Autor Patěnka, 26.04.2010
Přečteno 263x
Tipy 5
Poslední tipující: hašlerka, Mbonita, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná slova..ST!

26.04.2010 21:33:00 | hašlerka

metafory z přírodní lyriky jsou mi velmi blízké...

26.04.2010 21:09:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí