tři přání

tři přání

Anotace: Když přijde kouzelný děd z pohádky

Z ničeho nic,
objevil se kouzelný děd z pohádky
a řekl: "Holka soustřeď se,
teď není čas na hrátky:"

Přemýšlej co chceš, rychle.
Splním ti tři přání.
Já hned vyhrkla:
"Chci si užívat ne přežívat,
a být svou vlastní paní"

On zamával kouzelnou hůlkou
a děl ať se tak stane
a najednou mé vlastní já
začalo si říkat pane.

A už na mě spěchá s druhým přáním,
prý bohatství i moc,
vše je u něj k mání.

Já ale chci,
aby moji blízcí byli zdraví
a po mém boku stál
konečně ten pravý.

Děd se šklebí,
jak jen jsem neskromná,
ale ať se prý stane,
jak stát se má.

A už mě nutí do třetího přání,
můžu prý chtít světový mír
nebo ať se přede mnou celý svět klaní.

Jenže mě zakručelo v břiše
a já pomyslela na pečenou husu,
dědek se jen zasmál,
že snad mám nedostatek vkusu.
Dal mi k ní dva pekáče
se slovy,ať z jednoho jím husu
a do druhého ať se hloupá dušička vypláče.

Ale já nechci plakat,
jsem úplně šťastná,
jen z husy mi bylo trochu těžko,
byla příliš mastná.
Autor Květa, 21.12.2005
Přečteno 486x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Opět dle mého vkusu. Povedená

27.12.2005 22:08:00 | Hanina

Tys vážně chtěla husu? ;-)

21.12.2005 08:23:00 | Krtica

hmm..

21.12.2005 03:09:00 | fiXXXer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí