Přišla noc

Přišla noc

Anotace: lyrika/Nokturna

Večerní zvony jen vzývají den,
a lidi, kteří ještě nešli spát,
a malé děti se nemusí bát,
že krásná letní noc přinese sen.

Do magie stínů klesá má zem,
drahý kraj se uchýlil k mlčení,
vábné louky zvou brouky ke snění,
noc pochová spící v náručí svém.

A keře skryly ptáky do listí,
jenom psi ve vsi v dálce štěkají,
stíny milenců se na rty líbají.
Samotou ve tmě jsou si tak jisti!
Autor Maura, 30.04.2010
Přečteno 402x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, hašlerka, labuť, enigman, Květka Š., Petbab, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná. Jen při přednesu se místy nemohu trefit do rytmu...

01.05.2010 14:28:00 | Špáďa

až do rána...

30.04.2010 18:20:00 | enigman

To je roztomilé...A hezké.
ST.

30.04.2010 12:37:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí