Tvé obrazy v klidné noci

Tvé obrazy v klidné noci

Anotace: Pocity v májové noci ...

Sbírka: Básně

Do teskných peřin chladné noci,
ač zdá se býti tuze klidná,
vniká zpěv, však bez pomoci.
Ta noc se jeví příliš temná.

I. V temné noci, jasné myšlenky.
Myšlenky zachycené city duše.
Duše skládá části tajenky.
Já ptám se:"Musi či může?"

Do teskných peřin chladné noci,
ač zdá se býti tuze klidná,
vniká zpěv, však bez pomoci.
Ta noc se jeví příliš temná.

II. Má duše je zmatená,
zmatená proudy nezměrného citu.
Já vím, co to znamená,
otvírám srdce, jako při úsvitu.

Do teskných peřin chladné noci,
ač zdá se býti tuze klidná,
vniká zpěv, však bez pomoci.
Ta noc se jeví příliš temná.

III. City nelze vtěsnat do řádku,
to jest lehké prázdno uvnitř nás.
Já nevím, zda jsem v pořádku,
opájen obrazy tvých předností a krás.

Do teskných peřin chladné noci,
ač zdá se býti tuze klidná,
vniká zpěv, však bez pomoci.
Ta noc se jeví příliš temná.
Autor Karel Malke, 06.05.2010
Přečteno 305x
Tipy 13
Poslední tipující: hypertenze, Patrik Mališ, hašlerka, Psavec, Mraveneček, Vanilková Ninja, Maranatha, Mbonita, CULIKATÁ, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smekám před tebou mladej,ta je hodně dobrá:-)

06.05.2010 11:23:00 | Vanilková Ninja

Pěkná...

06.05.2010 06:58:00 | CULIKATÁ

To chce klid! A bude to vpoho..

06.05.2010 05:00:00 | Treman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí