Pro Paříž

Pro Paříž

Anotace: ...chci tam kde jsem byl šťasten...

Chtěl bych zas vidět hvězdy hasnout
Nad Eifelovou věží,
Nad krásou Seiny němě žasnout
A uvěřit jen stěží.

Spatřit zář té řeky šírné
A modré oči fialek,
Hledět v dálky nedozírné
A tebe pozvat na šálek.

Poslední frank opustil mne,
Zamával na rozloučenou,
Stojím tu sám na sklonku dne
Jen s tebou – s nepoučenou.

Procházím se s bílou laní,
Ach jaké velké oběti,
Po Montmartre jen dlaň v dlani
A před Notre Dame v objetí.

Zahoď oči, ohlédni se
Za vůní prázdného džbánku,
Dnešní večer rozloučí se
Ti, co mají na kahánku.

No tak lásko jsme tu sami,
Ty, já a mrtvý koala,
Já vyděsil mnohé dámy,
Ty jediná jsi volala.

Za prvních světel majáků,
Aniž kdokoli to tuší,
Opouštíš mysl rodáků
A vše to co ti tak sluší.

Pak jsme opět rozděleni
A nikoho nic netíží,
Já však doufám v odsouzení
Snad na jednu noc v Paříži…
Autor Rejha, 15.05.2010
Přečteno 370x
Tipy 16
Poslední tipující: Kajaro, hypertenze, myší královna, Veru, aniger, Házté, Psavec, ludmil, kaňka ouškovaná, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Heeej, Tome, jako že poslední dobou fakt poezii nemusím, tohle se čte samo!

25.05.2010 21:40:00 | myší královna

Pekna basnicka...ma atmosferu...ktere je jsem, bohuzel, moc nenacerpala, kdyz jsem tam byla :o(

18.05.2010 11:08:00 | Veru

jedna noc je málo :-)...

16.05.2010 12:11:00 | Házté

To je moc pěkná báseň.
Moc se mi líbí.
ST..

15.05.2010 17:10:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí