V zápětí

V zápětí

Anotace: ...

Čas pro mě ztratil váhu,
srdce mi tlouklo pro tebe,
tvůj parfém cítím u sebe,
polibek, který se nám nevyved,
hlas a slova, zas a znova,
pramínek tvých vlasů omotaný na mém prstu,
hrst pohledů a zmatek u ledu.
Už vím, co je to LÁSKA:
laskavost
a něha
srdce, soucit, samota
Kristus, kněz
a dobrota
Už vím, co je bolest:
Bůh
Ohleduplnost
Láska
Euforie, emoce
Slova
Ty
Když nejsi blízko, nemohu dýchat.
Když nejsi blízko, nemohu spát.
Když někdo řekne tvé jméno, vytrysknou mi slzy.
Mlčení mezi řádky a povinnosti.
Trpké úsměvy, co zakrývají hloubku citu.
Chudoba srdce v blahobytu.
A doufání a naděje, rozum, co přestává mi sloužit.
Už nevadí mi pláč, už nevadí mi se soužit.
Jen TY, jen TY, jen TY
Venku je hezky, čisté jsou cesty po dešti.
Můj milý jde po náměstí
a za ním VŠE a za ním NIC
chci víc než kousky pohlednic.
I bez tíže jsem v napětí:
vytrácíš se mi z paměti.
Autor Inge, 23.05.2010
Přečteno 346x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, Psavec, Zefi, CULIKATÁ, labuť, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Strašně moc se mi líbí a dávám jasné,barevné,culíkaté St!Opravdu pěkná báseň!

23.05.2010 20:29:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí