Máj

Máj

Anotace: ...K.H.M

Byl poslední večer - poslední máj -
deštivý máj, měl být lásky čas.
Hrdliččin vytrácel se hlas,
když moknul borový háj.

Z mraků je sukno šedí tkané
a drhne břichem hřbety kopců,
cesty jsou vodou uplakané
nezvoní zvonky ani smích honců

z mraků jen voda mlčky padne...
parky jsou večer - bez milenců
sluneční dny? ach, skoro žádné!
nikomu nadám... do spiklenců...

Hynku,
stromy jsou umyté a krásně voní tráva

Vilém je mrtev... je lebka,
co dřív byla hlava...

a Jarmila zametá podlahu
v Schiffnerově mlýně

a prší prší prší...
a dneska trochu líně.
Autor STIMPRE, 31.05.2010
Přečteno 319x
Tipy 18
Poslední tipující: Rootness, sluníčko sedmitečné, Mraveneček, hašlerka, labuť, danav, Psavec, isisleo, Žqáry, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Co sis šlehnul?

31.05.2010 21:50:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí