Třešňový květ

Třešňový květ

Anotace: Tož ať to mám pohromadě...

Tak je Prvního máje, lásky čas.
Jedni se líbají pod třešňovým květem.
Jaro zkvéta a je opět plné krás
a my druzí se věčně v lásce pletem.

Slunce svítí na páry zamilované
protože květen první začíná právě.
Vánek opatrně a slabě vane
po třešňových lístcích hravě.

Někdy se stane, že nějaký lístek odpadne,
někdy se stane, že odpadne nějaká láska.
Lístek hnije na zemi a kdekoho napadne,
že ten lístek byl pouze lásky maska.

Jedni se líbají pod třešňovým květem
a modré nebe na ně užasle zírá.
My druzí si lásku s maskou pletem
a opuští nás v pravou lásku víra.

Tak je prvního máje, lásky čas
a vrabci poletují, štěbotají vesele.
Víra v pravou lásku opouští nás
a jsme prázdní. Prázdné pivní korbele.

Vidíme prazdné dno, padáme dolů.
Ti první se stále pod tím stromem líbají.
Sedíme smutně u jednoho stolu
a závidíme jim. Tiše a velmi potají.

Třešňový strom je svědkem tolikero krás,
byl svědkem mnoha začínajících párů.
Může to potkat i některého z nás
a můžem překročit tu prázdnou čáru.

Jedni se líbají pod třešňovým květem
a všechny krásy přírody je pozorují.
Ten strom jim byl u toho svědkem,
když se objímali a byli jen láskou svoji.
Autor Kartusshh, 26.12.2005
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí