Co se to děje

Co se to děje

Anotace: ...neumím se s srovnat sám se sebou...a tak to dopadá...každý klid, každá nuda vede k něčemu co nejde vrátit...a teď už vím, že můžu jenom prohrát...

Co se to děje, milovat dvě ženy,
sakra kam jsem to jen kles
a stejně cítím, že nebe je zatažený
to snad raději chodit světem bez peněz.

Svůj obraz v zrcadle nenávidím
a v duši cítím stesk
když jsem s jednou, před druhou se stydím
pod tíhou svědomí ztrácím lesk.

Vím, že všechno můžu ztratit
jen sám v sobě bojuji s osudem
kéž bych mohl těch minulých pár dní vrátit
a zase jen s tou jednou jsem.

Dává mi všechno, jen chybí mi doteky
co všechno se mi hlavou honí
s kamenem na noze skočit si do řeky
nemůžu, vždyť jedna i druhá tak krásně voní.

Soumrak nad letištěm života
čekám každou vteřinou
jedna dává dotyky, druhé zas nechybí ochota
jen já jsem tím záporným hrdinou.

Proč, jsem takto nežil před desítkou let
proč se bál poznat lásku jen
v učebnicích jsem prodal svůj svět
a místo radostí prospal jsem den.

Už do okolí rozdal jsem chmurů dost
bez touhy a změny však neumím žít
vím, že ve světě jsem jen provizorní host
a plnými doušky měl bych ho pít.

Ale copak mohu zradit jednu nebo druhou
jsem blázen a obě to ví
kdybych mohl, byl bych pouhou duhou
a s pláčem čekal, kdy mě třetí osloví…
Autor Tom XVI, 06.06.2010
Přečteno 347x
Tipy 7
Poslední tipující: slza29, Ejí, Žqáry, Morsia, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dopadlo to, naštěstí, jak to dopadnout mělo. Zůstal jsem tam, kde jsem zůstat měl, aniž bych se musel stydět. A věřím, že i kamarádství mezi můžem a ženou může být víc, než touha...

24.07.2010 00:05:00 | Tom XVI

Byla jsem v obdobné situaci a můžu ti říct, že když jsem se jen pro jednoho rozhodla, najednou přestalo pršet a úleva a štěstí připluly až ke mě..důležité je, zachovat se čestně a fér..to co píšeš, je opravdu alibistické...:(

14.07.2010 23:26:00 | slza29

Tvé pocity Ti tedy nezávidím:).Ale báseň je pěkná,hezky napsaná.

06.06.2010 18:32:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí