Bílá katedrála

Bílá katedrála

Anotace: Hluboko mezi dnem a nocí mého osudu

Bílá katedrála

Kopce zdobící horizont zeleně
a modře oblohy naplněné bouří
skrývají bílý drahokam

Jezera jisker naplněná láskou
občas vysichají na dno lidského bytí
a zabíjí přírodu kolem

Na náměstí přístavu života a budoucnosti
se rozléhá sněhobíle chladná stavba
na kopci schodů, kde racci sedávají
mezi lidmi v zábavě života

Hluboko v srdci dne a noci
kde občas ani jedno nenastane
a přesto převládá den i noc

Katedrála se sochami lidí před trubkami not
bez obrazů Krista a jeho následovníkků

Milující, ale občas zastřena hněvem
a zoufalostí
Má bílá katedrála
Přečteno 281x
Tipy 3
Poslední tipující: Philosophic Theory, Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí