Motýľ

Motýľ

Anotace: Báseň o láske. O váhaní, živote a základných jeho otázkach.

Sbírka: Stopy v prachu

Pýtaš sa ma čo tu robím.
Zamyslene priznávam
a odpovedám,
že neviem.
Pýtaš sa ma kam idem.
Odpovedám znova že neviem,
ale dúfam že tam raz prídem.

Po zaváhaní nesmelo,
pýtaš sa ma na meno.
Ta otázka zložitá,
by chcela najať básnika.
To meno dané pri narodení,
časom prechádza premenením..
To meno o dali mi rodičia?
Kamaráti, či život mi požičia?

Otázky už všetky došli,
nenachádzajúc odpovede.
Sklamanom v tichu zhasli,
v ostýchavom slede.

Ešte jedna mi srdce drví
a niečo spýtať sa ma ju núti..
Už tíško slnko zašlo,
otázku ale trpkú neuhasilo.

Tak sa teda pýtaj..
Aj spýtam !

Miluješ ma?
Spýtal sa ma..

Odpoveď chcem!
Chvíľa zmätku, chvíľa ticha
z odpoveďou sa ostýcham.
Ľahký úsmev na tvári,
odpoveď sa nedarí.

Nevieš? Či vieš a neodpovieš?
Neviem či viem a či odpoviem.

Láska je malým motýľom na dlani,
nie vždy pristatie sa podarí..
Môžeme len dúfať v tichosti,
že raz si nás zvolí
vo svojej horkosti.
Autor Lucerna, 08.06.2010
Přečteno 430x
Tipy 23
Poslední tipující: Zasr. romantik, Sweet KiWi, ta.cupka., Kajaro, vodnař, Květka Š., Divoženka1, Labanda, carodejka, Mraveneček, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím s Markem..St.

15.06.2010 16:17:00 | Květka Š.

Mám ráda světýlka i slovenštinu obojí je krásné a tvá báseň taky,takže hned tě přidám ke světýlkům oblíbeným Děkuji... St

14.06.2010 07:10:00 | Divoženka1

Lucerničko STéčko jako vyšité, vítám tě tu ;-) :-)

12.06.2010 13:13:00 | Labanda

ked som pisala tie slovicka
neronila sa mi veru slzicka
len dumala som nesmelo
ci by to srdce zakusit nechcelo

dik :D

10.06.2010 00:36:00 | Lucerna

Přesně jak bělásek jsou tvá slovíčka
snad neroní se ti pod okem slzička.
Jen tak dále :-)

08.06.2010 14:03:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí