Anděl a čert

Anděl a čert

Anotace: Kdyz ma nekdo dusi jako andilek i jako certik...

Anděl a čert

Jen jeden svět nám nestačí,
tolik toho chceme poznat
a mít tak křídla ptačí,
abychom se stihli dohnat.

Každý na své planetě,
však byli bychom sami,
soupeřili na stejné metě
bez rozdílu mezi námi.

Dalekohledem se vídali
kontrolujíce se navzájem,
a kdyby se naše pohledy setkali,
my předstírali bychom nezájem.

Nás však by pouto vázalo,
sám hru nemůžeš hrát
a nikdy by nám nic nevzalo,
ten pocit někomu radost dát.

Anděl na jedné straně,
čert na té druhé zas,
ocitají se na jedné hraně
mezi světy opačných krás.

Však něco tady nesedí,
oba je máme v sobě zaryté.
Anděl i čert na nás hledí
a utváří nám povahy skryté.

A tak je možné, že jednou,
až se jejich světy setkají,
zjistí, že síla je jen ve dvou
a oni svou povahu poznají.

Jen jeden svět nám stačit bude,
kde se budeme doplňovat i prát,
kde anděl a čert budou všude
a v našich srdcích si hrát.
Autor Juřinka, 20.06.2010
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí