Jak vypadá den bez tebe

Jak vypadá den bez tebe

Anotace: moje stará báseň...jedna z těch trochu naivních, trochu bláznivých a hodně pravdivých :)

Sbírka: Postupem času...

Když se ráno probudím,
Vstanu a z okna pohlédnu
A hned po chvíli usoudím,
Že smutek je všude, kam dohlédnu.

V koupelně opláchnu si obličej a vyčistím si zuby
A u snídaně mi pohled padne na staré silné duby.
Vzpomenu si, jak pod nimi jsme lehávali
A při poledním pikniku v trávě sedávali.

U oběda nejsem schopna pozřít jediného sousta,
Všechno kolem mi tě připomíná, těch věcí je spousta.
Odpoledne jen tak přemýšlím, knížku si čtu
A bezcílně bloumám jako duše bez těla.
Při pohledu na kroužící ptáky si jen povzdechnu:
,,Jak ráda bych s nimi letěla!“.

Když k večeru padají červánky a počínají tmavnout mraky,
Zatoužím mít tě u sebe, abys to viděl taky…
Na kostelní věži pomalu odbíjí půlnoc,
Přesto nevidím hvězdy, když pohlédnu na nebe.
Získal jsi nade mnou veškerou moc,
Tak už víš, jak vypadá den bez tebe?
Autor wendy.poezie, 21.06.2010
Přečteno 356x
Tipy 7
Poslední tipující: Ejí, ta.cupka., L. Šebestián Borský, Květka Š., Sweet KiWi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí