Arlette

Arlette

Anotace: prostě Arlette

.
Přála si zachytit
drápek o moment krásna
na zastávce číslo já
a ty - Voněnka motýlích nadějí

Tulila se ke mně jepičí láska
kočičích půvabů
olivových očí s jasmínky
o kterých řasenky mžikávaly
tisíc a jednu noc


:
Sychravo zavleklo Ji
do nádražní haly
abych poznal dívčí
"usínání" na rameni
s čekáním -
Nezamává navždy
na zrychlený tep?

I pod sukní boří led
krajina blízko u srdce..

Střežen
bdělými seminárkami
držel ji za ruce
vždyť Francie je zemí symbolů
i matkou starostí!

Neztratíme jeden druhého?


A vidíš..
S prosinci tu slídil českoperský pes!

Ve tvídovém saku
havranil kufříkem
plným falešných polibků

Potkával vysokoškolačky
s kandidáty věd
se zakalenýma očima
uvadající na svých bálech

Hladové bezdomovce
schoulené do kartonu
v hadrech - Jeden neměl nejen botu

Čas velkých tabulí
zíral na cestující
ačkoliv nám dávno cosi jelo..
a nikdo nevnímal kokrhání
galského kohouta - Arretez! Arretez!

Snad jen štíhlá prostitutka
v černé tunice
se zápěstím ofrankovaným pouty
rozvlnila medvídka
s nímž by hrála první servis
o cukroví za Roland Garros
-
A Ty.. Bože.!? Ještě chceš abych se vracel!?

"Vítej zpět v Evropě.. mon cheri"
Kheili khosh geli!!

Tys moje Arlette - Pařížanka - Tys víla
ale já - si půjdu křídlit sólo - Pá pá

***

I v zimě tě potkávám
Ve výčitkách dcery Luny
před minarety se skleněným dechem
zas a zas...

Sama
držíš za ruce
Malého prince

Tvé vlasy utíkají pod šálou
V kozačkách tuším souhvězdí sedmi pih
a zároveň čtu
pentagram zákazů stání
na očích
zarputilých a hrdých
čelících zoufalosti života svobodné matky

Štěkl bych
jsi úžasná
/kheili khosh geli/
nebýt propastné vize mezi mon - cheri

Někdo rozhodil pana Sóla
pro psí pohled?
Nezamčena klíčem beznadějí
vyzývavě čekáš

Já z šedi..
k tichu vznesu hlas
Ač vinen směl bych věčně zmizet do nich


Už vím - tvůj dotek ulpívá
jsoucnem ženských pokladů.. už vím
rodina je víc
než vůně intim parfémů
ze zastávek zardělých slibů..
víc než staniol tanečnic krásných ztrát
se střevíci s trny tmavomodré růže...

Rodina je líc našich životů..
Rád bych
jí vrátil domov

Letní slova zněla v mrtvé linii
až kdesi za námi..
ozvalo se
Kheili Khos Geli! věnováno s grácií?

I jejím srdcem zvonilo Tvé
Utíkáš do snů s rolničkou
:

Arlette
Autor J's .., 29.06.2010
Přečteno 405x
Tipy 17
Poslední tipující: al-pacino, Krahujec, Dota Slunská, zelená víla, Izza, labuť, Severka, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí