Představení Lásky

Představení Lásky

Anotace: vstoupila si do mého života a celýho mě změnila

Sbírka: Jsem pln lásky pro Tebe

Člověk se snažil definovat polibek,
nebylo to snadné jako vylít vodu z holinek,
člověk se pokusil upřesnit líbání,
raději si zvolil devíti měsíční hlídání.

Tyto řádky nemají být ani veselé ani smutné,
pro někoho nebudou třeba ani nutné,
chci vám představit lásku,
pokusit se udržet ji na provázku.

Nemyslete si, že jsem nějak zkušený,
právě naopak láskou jsem celý zrušený,
to je ale zcela jiný příběh,
tohle má být o vás - lidech.

O tom jak se pořád bojíte,
okolo drbů se jako včely rojíte,
O tom, že před láskou couváte,
raději o blbostech smlouváte.

Mnozí z vás pravou lásku nepoznají,
raději city k druhému hned odrovnají,
nechápete že milovat je základ života,
není to vůbec žádná novota.

Nenávist ve vašich očích vidím,
bohužel za vás se právě stidím,
snad pomůže tomu moje vyprávění,
vaše srdce dočkají se objevení.

Povím vám o lásce jak zasáhla do mého dění,
támhle můž vzadu nervozistou zdá se pění,
já ani nezačal s povídáním,
ale záchranáč pokračuje s omýváním.

Láska ta k vám vtrhne jako vychřice,
úžasem roztáhne se vaše zornice.
až toho druhého spatříte,
slzy touhou roníte.

Záchrana už neexistuje,
celého vás prolistuje,
očima nevinně zamrká,
je taková či onaká.

Teď mi dochází, že tyto sloky byly zbytečné,
milovat Tě budu na časy věčné,
ve mě láska nikdy nezhyne,
ani když naměří mi přes šest promile.

Toto všechno je jen ubohé posmívání,
přímek osudu prolínání,
ty si nechtěla aby to tak dopadlo,
milování do našich srdcí zapadlo.

Jedině s tebou je mi krásně,
jedině o tobě jsem schopný skládat básně,
jedině na tebe se mohu dívat,
jedině tebe mohu vroucně líbat.

jedině tebe chci mít,
jedině s tebou o budoucnosti snít,
jedině tebe na zeď si nalepím,
jedině kvůli tobě se vlastnosručně oslepím.

si to jenom ty co bláznivě miluji,
ke které přes Atlantik vesluji,
ať jakokoliv dopadneme,
doufám na naši lavičku jednou znovu usedneme.
Autor Luca Steavens, 01.07.2010
Přečteno 393x
Tipy 4
Poslední tipující: Labanda, Monica.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST krásné nechceš mi také skládat básně? ;-) :-)

04.07.2010 00:12:00 | Labanda

Jo, je to strašně dlouhý, ale některý mý básničky taky, ale tahle je krásná. ST

01.07.2010 21:02:00 | Monica.

Upřímně...je to strašně dlouhý! Spoustu lidí to odradí, většina ani nedočte do konce a je to škoda...Příště zkus být trochu stručnější.) Ale nechci dělat chytrou, je to Tvoje básenka a když to tak cítíš, je to vlastně v pořádku:)

01.07.2010 08:23:00 | Ollie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí