Popraviště

Popraviště

Anotace: Zahazování lásky, svoboda názorů, neuplatnění se, nadměrná originalita....to není výdobytek dnešní doby..

Vykolejený vlak minulosti,
co za zády mi stojí,
plný nenávisti, zlosti,
oblak včel se rojí,
za veselého pískotu,
průvodčího.


Nekonečná dálka kolejí nicoty,
kamsi do neznáma,
do ráje, pekla, žádné novoty,
prosím, s náma,
jednej podomácku, polopaticky..
a hlavně s humorem.

Kati čekající na popravišti,
na odsouzené,
je jich jako v mraveništi,
dívky zostuzené,
čarodějnictvím nařknuty,
stojí a čekají,
na rozsudek pln černoty.

Stojí s vztyčenou hlavou,
rozpuštěnými vlasy, divokým pohledem,
ne beránky se nestanou,
ne ani pod veleknězovým kyvadlem.

Divoké a někdy i divocí,
mám dojem, přežívají v nás,
důležité důkazy živoucí,
že existuje něco,
zač má cenu bojovat,
věc na povrch se hrnoucí,
ta věc má jméno...

Víš co to je?

Láska, kamaráde zajíci, láska k životu...
Autor Boudicca, 02.07.2010
Přečteno 372x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Niky88, Mbonita, Zasr. romantik, zelená víla, CULIKATÁ, Petbab, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, však náznak pravidelnosti a rýmu posléze vyprchal, ale dobrý! ST.

02.07.2010 21:27:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí