Loučení

Loučení

Anotace: Touha opustit bývá silnější, než touha milovat.

V prachu dní proplétám vůli
do víry, co nešla spát.
Poslední dny pominuly
cesta zpět je začít lhát.
Opouštím bezpečný přístav
v příbojích mlhavých rán,
není čas a není místa
k dalším lžím a podlým hrám.

V toku cest deštivých pátků
opouštím svůj malý svět
velkých gest a prázdných řádků
a není již cesty zpět.
V myšlenkách můj čas teď plane
touha má je temná skrýš,
zůstaly jen slzy slanné
odcházím, jsem slunci blíž.

Možná víš, kde jsou ty brody
nadějí a tužeb Tvých,
nevstoupíš do stejné vody
čas chrání Tvé tajemství..
Mnoho zim prošlo Tvým sněním
odcházím, zatímco spíš
opouštím bez rozloučení
touhu Tvou, jdu slunci blíž
Autor Saummur, 31.12.2005
Přečteno 370x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Super!

12.01.2006 23:16:00 | Hana Trnková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí