Prosba k ochraně Tvé

Prosba k ochraně Tvé

Anotace: Včerejší báseň psaná po půlnoci :)

I ty má lásko sladká, nezmírej
Jsi potok duše mé a odraz srdce mého
Když zor můj spatří velký vílí rej
Pak neuteč, jsi jejich díl, jeden z dílu stého.

Neplač do spaní, jsi růžový květ veselý
Někdy však i z černě vážka ušitá
Sněhobílých stop jsi král i král věčných svízelí
Jsi jako dávný chrám a modlící se mešita.

Posečkej chvíli malou, než prchnu v dálky temné
A ztratím všechno, co jsi mi dala
Tvé rysy, vlasy, oči, všechno jemné
A nechám Ti duši svou, aby ses nebála.

Čtvrtou slokou skály chtěl bych osloviti
Až se umoudří a snad i začnou kvést
Aby Ti řekly, že padáš ve tmu, strach máš míti
A aby pomáhaly svými stezkami Tě vést.

A stromy mají oči, i ty Tě snad též naučí
Jak máš chápat věčné světlo, skutečný srdce stav
Ponoř se do zarosené sítě jemné, pavoučí
Vyjdi ke mě vstříc a za mrak se nikdy nepostav.
Autor Zasněný básník, 10.07.2010
Přečteno 369x
Tipy 17
Poslední tipující: Gabrielle, carodejka, Rootness, Bíša, hašlerka, Psavec, pamp_elka, Jiná, Mates.21, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké, jemné a zamilované.

17.07.2010 18:51:00 | carodejka

krásná půlnoční modlitba šeptaná hvězdám

10.07.2010 11:23:00 | Mates.21

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí