Doňa María

Doňa María

Anotace: obrázek ze starého Španělska

Tvé temné obočí -
pták máchl křídly, dal se v let
tvé oči z plamenů
pleť jako hadí kůže
tvá ústa rudý květ, v něm skrytý jed
polibků, žhavých vět -
tak krásná je ta vonná černá růže
dona María

Za mříží kláštera
v příšeří zpovědnic
své útlé ruce spíná
a nesmí víc
ve světle voskovic,
jež na oltáři planou
umírá láskou Bohem nežehnanou
jak luna září bledým zlatem líce
a krásná je i v rouchu řeholnice
dona María
Autor Dolma, 20.07.2010
Přečteno 280x
Tipy 7
Poslední tipující: Gabrielle, CULIKATÁ, Hazentla, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné,úžasné
me gusta mucho,excelente,hermoso..no tengo palabras

ST

20.07.2010 18:37:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí