Nemám

Nemám

Anotace: ..proč žít...

Sbírka: Básničky obyčejného člověka

Nemám už pro co žít, sen krásný splaskl jak bublina.
Slzy stékají po tvářích, na zemi se moře dělat začíná.
Pár čajových lístků co odvál vánek studený pryč.
Spousta slov, spousta slibů,jen si je klidně znovu znič.
Nemám už proč smát se, proč zpívat, proč dýchat vzduch.
Bez smíchu, bez tváře, tesklivá teď zmírám jak duch.
Do vzpomínek upírám svůj kalný,slzavý,pln bolesti, zrak.
Však náhle přítomnost mi dokáže, že vzpomínky jsou brak.
Smích bývával, zněl tak vesele a bezstarostný byl.
Však odván jest jako z břízy, lípy, smrku lehoučký pyl.
Vše je relativní, říkám si, čas, život, samotné bytí.
Zmizí za ticha jako kňučení, jako vlků žalostné vytí.
Nemám už proč být, proč obývat tento krutý svět.
Neb myšlenky a vzpomínky, sny, už nikdo nevrátí zpět.
Snaha zvrátit osud krutý se zdála marnou býti.
Přemýšlím, zda cenu, má stále, mé bludné bytí.
Zemřít či do snů a tužeb uzavřená mám snít dál?
Anebo přemýšlet, co zlé mi život krátký můj dal.
Autor Moniska, 22.07.2010
Přečteno 359x
Tipy 5
Poslední tipující: Petbab, Zelená okurka, Jiná, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Okurko nevzdám. Mám spoustu důvodů, jen je někdy opravdu těžké si místo: "Umřít je tak lehké. Skonči to." říct: "Copak tě nezajímá co bude v budoucnu?"...ale bohudík se mi to vždy podaří.

22.07.2010 14:32:00 | Moniska

Já vím, že se mi to lehko řekne, ale vždycky je proč žít. Jen je někdy těžší ten důvod najít, ale nevzdávej to, rozhodně to nevzdávej!

22.07.2010 14:04:00 | Zelená okurka

:) To je bohudík jediná věc, kterou momentálně vím. Čím víc píšu, tím líp mi je.

22.07.2010 13:18:00 | Moniska

Když budeš psát, budeš se cítit o malinko líp ;)

22.07.2010 13:16:00 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí