Chvíle loučení

Chvíle loučení

Anotace: Sázavská táborová nostalgie 1

Nemám rád loučení chvíle, nejsem jejich přítelem,
je mi vždy divně, když mi ruku tiskne druh.
A už zas stojím s rukou nataženou,
vzpomínky se hlavou ženou
na vše, co za chvíli pomine.

Z očí tajně slzy skrývám, hlas se chvěje dojetím
když říkám, kamarádi, někdy nashledanou.
Vzpomínat já budu neustále,
na krásné chvíle na Sázavě,
na osadu, na vás, přátelé.

Vzpomínat já budu stále, na dny s vámi prožité,
na přátelství, co žádných hranic nepozná.
A až zase jednou sejdeme se,
třeba u nás někde v lese,
u ohně zas budeme se hřát.

Tábor Samopše srpen 1994
Autor Mirek, 04.01.2006
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Malá pomůcka pro rytmus:

*Te*če *vo*da *te*če
*Od* po*to*ka *k ře*ce

Subjektivním kritériem rytmu, je tzv. rytmický impuls. Tím se rozumí očekávání, že následující verš bude mít analogické zvukové členění, jako předchozí verš s ním korespondující.

Hodně zdaru v rytmu přeji.

11.01.2006 16:19:00 | Anny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí