Noc a den

Noc a den

Anotace: V unešení myšlenek:)

Slunce dalo sbohem dni,
myšlenka na Ni však nikdy nezevšední.
Jak blízko ve studnici fantazie,
kde touha spolu s láskou žije,
tak daleko v nahém světě,
kde zasypou tě kapky deště.
A ty si přeješ jediné,
v co doufáš,
že tě nemine,
a tiše si zoufáš,
že ze dvou dosud nestala se jedna,
že není tvá, Ta jediná hvězdná.

Kočár nebeský vidíš uhánět
a v koutku duše dobře víš,
že teď už není cesty zpět.
Snad kočího si udobříš
a on vás ve svém třpytivém voze
bude vozit po obloze.
Na konci té dlouhé poutě
vysadí vás v krásném koutě,
u studánky na paloučku,
kde čas od času v malém hloučku
můžeš vidět lesní víly
tancem zde nabírat ztracené síly.
Teď koukají se z povzdálí,
neb vidí, jak tě pohladí,
a celým tělem i duší,
více než se sluší,
jsi unešen –
těma bezednýma očima, co září jako novy,
těmi usměvavými rty, která tě mámí krásnými slovy,
těmi třpytivými vlasy, jež se jí spouštějí z hlavy.
Jí.
V extázi se k ní přiblížíš,
dlouze sladce políbíš.
A v tom spatříš první paprsky vítající nový den,
spolu s Ní rozzáří ten nekončící sen.
Autor Richty, 16.08.2010
Přečteno 416x
Tipy 17
Poslední tipující: Marco, Anne Leyyd, dream in emptiness, Sladkalu, nývlt, Mbonita, malá slečna, CULIKATÁ, Jiná, nejsembásník, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se to moc líbilo, bylo to takové vzletné, zasnila jsem se při tom, takže pro mě ST jednoznačně! :)

11.02.2011 13:25:00 | Anne Leyyd

Nedala jsem ST jen proto, že druhý odstavec už byl moc "rýmovaný" na můj vkus a tak nějak mi to kazilo obsah. Ale to je asi jen díky mé momentální představě o STových básních =D Takže nic ve zlém, myšlenky se povedly ;)

23.01.2011 00:24:00 | dream in emptiness

Souhlasím s Culíčkem, unášena na vlnkách Tvých slov, ocitla jsem se ve světě snění...ST

07.01.2011 01:40:00 | Sladkalu

Krásné básnění
unáší mě do snění:)

16.08.2010 14:40:00 | CULIKATÁ

taky jsem se nechala unášet...

16.08.2010 14:37:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí