Tisíc let?

Tisíc let?

Anotace: Už je to dávno, co jsem tě poprvé uviděla. A nebo ne?

Sbírka: Za stíny zrcadel

Tisíc let anebo včera?
Už ani nevím.
Přála bych si,
Abych nebrečela.

Kousky cibule topím slanou vodou.
Obraz Tvých očí
si promítám v hlavě,
Snad oba dva za ten pláč mohou.

Říše lží a vratké zrady,
To tekuté bahno,
co svazuje a brání
dát naše cesty dohromady.

Oprátka z mých vysněných pohledů,
vrhá zlověstné stíny,
láká mě i děsí,
bráním se, jestli to ještě dovedu.

Bušení srdce, proud krve potemněl,
ten vznášivý pocit,
a tlak v hrudi,
věřím, že jsi už zapomněl.

Bylo to včera nebo tisíc let?
Už ani nevím.
A možná bych si přála,
aby to nebyl jen bezhlavý let.
Autor Marille, 18.08.2010
Přečteno 339x
Tipy 3
Poslední tipující: stmivani.na.lepsi.casy, Agniezka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bezhlavý let... jo, tak to bývá, tos vystihla :)

22.08.2010 18:32:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí