Náš svět

Náš svět

Anotace: Básníkova vzpomínka na lásku, která již skončila

Sbírka: Bolesti a strasti

Vytvořili jsme si svůj vlastní svět,
do něhož nemůžeme vstoupit.
Vytvořili jsme stromům vlastní květ,
jenž nedokážeme pochopit.

Láska nám dvěma byla odepřena
a já utíkám do své vlastní fantazie.
Veškerá muka mi byla přiřčena
a jen ty víš, kde štěstí naše žije.

Zakrývám oblohu sametovým závěsem,
Kde poslední hvězdy lásku věští.
Spoutáváš mé srdce stříbrným řetězem
a ten řetěz mou lásku kleští.

Pomalu usínám s poslední touhou,
jenž vzplála jedině k tobě.
Teď proklínám tuhle chvíli dlouhou
a žiju v téhle smutné době.

Poslední fotku nás dvou jsem spálil
a smysl svého života konečně pochopil.
Autor Richard Ježek, 06.09.2010
Přečteno 361x
Tipy 3
Poslední tipující: Niky88, Severka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

správně, omlouvám se za gramatickou chybu

07.09.2010 21:06:00 | Richard Ježek

Kde něco končí, vždycky něco nového začne:) PS: správně je TOUHA, JEŽ nikoli JENŽ...;)

07.09.2010 18:09:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí