Beznaděj

Beznaděj

Anotace: Dlouho jsem nepsala, takže očekávám kritiku... Posuďte tovšak samy.

Nenaplněná láska je jak temný keř, nevíš co je pravda a co lež,
chováš se jak malý dítě, motáš se stále víc v beznaděje sítě,
pak už nevíš jak dál, srdce Tě tíží,
máš stále tu vizi,
že to bude všechno v pořádku,
ale stále to začíná od začátku.
Jednou je dobře, jednou zle,
padáš omámený do postele,
ale nic ti nepomůže,
musíš s tím žít,
se životem se dál bít a pokračovat dál,
necítíš se jako kdyby jsi na svých nohách stál...
Vidíš lásku svou a pak je to na nic s existencí tvou,
poper se s tím, je to těžký,
já vím...

Cítí na ramenech velké břemeno, ale nic víc s tím neudělá.
Přemýšlí o tom dnem i nocí,
proto se neustále ztrácí v bezmoci.
Cítí jak ten pocit touhy ho kosí.
Umírá pod tou tíhou, pere se s tím jak s největší bídou,
Stejně nevyhraje...

Je to silnější od Tebe, ale to Ty víš,
že srdce k nápravě nedonutíš.
Tyto řádky píše život sám,
je to jak obraz, který nikde nenalezne správný rám...
Autor N.Ryba, 08.09.2010
Přečteno 383x
Tipy 10
Poslední tipující: tato22, Emmelia, Radek.oslov.Šafárik, susana načeva, CULIKATÁ, Niky88, Kars
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

piš dál navzdory kritice
vždyť slova poezie
jsou odrazem duše
...(i když básnění je dneska
hobby podivínů)

08.09.2010 21:13:00 | zenge

Porozuměl jsem

08.09.2010 21:12:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí