Přízrak nevinnosti.

Přízrak nevinnosti.

Anotace: Je skutečná? ...či pouhý sen?

Já přečetl si z nachu tváří,
že panenskost z Tebe jen září,
jako by anděl slétl sem,
na naši víc než hříšnou zem.

Myšlenku nepojalas jinou
než blankytnou a přenevinnou,
nabízím krůpěj lásky své,
chci za ni doušek z číše Tvé.

Ať v obláčku, či v pouhé kytce,
dovedeš kráse podivit se,
v polibku sličné křehkosti
znát zrcadlení vděčnosti.

Není, kdo by Tvou duši mučil,
lžím jazyk Tvůj se nenaučil,
A oči? ...každý přečet v nich,
že nevíš, co je první hřích.

Klopýtám ve Tvých šlépějích,
ve stínu křídel andělských,
já pozbyl jsem kus srdce svého,
Ty zase cosi andělského.

Má duše láskou opitá,
hned tančí, hned zas klopýtá,
svět žene lisdstvo stále vpřed,
...jen s láskou chci se navracet.
Autor ota.pé, 20.09.2010
Přečteno 426x
Tipy 18
Poslední tipující: Gabrielle, zenge, labuť, Květka Š., Psavec, Agniezka, hašlerka, Jiná, CULIKATÁ, Kars, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco, pro mlsné jazýčky... nebo dušičky.? :o))

21.09.2010 08:42:00 | labuť

Skvěle se povedla.

20.09.2010 21:36:00 | Psavec

Moc krásné vyznání
srdce Tvé vyzvání:-)St.

20.09.2010 20:55:00 | CULIKATÁ

Dobře sladěné veršíky, upřímné a psané s citem. To se mi mocka líbí. ST!

20.09.2010 20:41:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí