Za deset penízků lásku ti dám...

Za deset penízků lásku ti dám...

Anotace: Básnička vznikla návazně na kamarádovu báseň o prodané lásce. Název jsem si ponechala z jeho básně a připsala básničku svou.

Za deset penízků, lásku ti dám
po chvIlce něhy odejdeš sám
Za deset penízků, co bys chtěl víc
Chvilička touhy a dál už nic...

Když koupíš si lásku, Jiříku
copak si odneseš v košíku?
Což neslyšíš nad sebou tisíce hlásků?
Jiřík si musí vysloužit krásku!

Vzpomeň si na krále, jenž hada snědl
zlaťáky cinkal a slovíčka předl
Podívej na krále, jenž snědl hada!!!
Myslíš, že princezna měla ho ráda?

Co zbyde z lásky za deset penízků???
Ztracený křížek, co spadl z řetízku
Zlomené srdce a v duši prázdnota
Studená místnost, smutek a samota

Za deset penízků zajeď si na Petřín
Že vrátíš se bez lásky, tomu já nevěřím
Za deset penízků, vyjeď na Vyšehrad
najdi si dívku, řekni jí mám Tě rád
Autor ada.cat, 27.09.2010
Přečteno 379x
Tipy 8
Poslední tipující: Gabrielle, labuť, Kett, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Culíkatá, taky hezká a pravdivá je Tvoje sloka. Díky

27.09.2010 17:49:00 | ada.cat

Za deset penísků,koupíš pouze chlad
nekoupíš srdce,které měl bys rád
za deset penízků,chvilkový špás
nikdy se bez zlata nevrátí zas:).Pěkně jsi ji poskládala:)

27.09.2010 17:42:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí