Dlouhá..

Dlouhá..

Anotace: .. noc

Dlouhá noc - v hladinách obličej smáčím
jezerní krajiny Finska, snů azyl
mám, když Tě hledám, tím spíše nekráčím
z ostrova na ostrov plavu, urazil

jsem tisíc mil, žádné nenašel stopy
kde pak seš, v Laponsku aurory žíháš?
ten, jenž z hvězd na Zem pad, v lásce je hloupý
přede mnou proto snad k točně odbíháš?

sunu se ve snu, jak náledím příkrov
nahý, pak s ledovci do moře sklouzám
v srdci svém s poslední v popelu jiskrou
mluvím o Tobě, podroben hypnózám

bílé tmy, polární záře se snáší
na sny o objetí kolébce naší
Autor Petbab, 07.10.2010
Přečteno 323x
Tipy 22
Poslední tipující: PIPSQUEAK, whiolet, Jiná, Gabrielle, Psavec, Mbonita, modrá..., Květka Š., labuť, Martin Švarc, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná báseň, nemám slov...*:)

24.10.2010 09:15:00 | PIPSQUEAK

Souhlasím s Psavcem, avšek, skoro bych se i jelapodívat :D nádherně o tom básníš...

09.10.2010 13:10:00 | whiolet

Finsko je chladné, já raději nějaký teplejší kout.

08.10.2010 11:28:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí