Cestou z Brodu do Prahy

Cestou z Brodu do Prahy

Anotace: Tuto báseň jsem napsal v práci na trase Havlíčův Brod - Praha hl.n. :)

Sbírka: Milostné verše z úpatí Krušných hor

Havlíčkův Brod, teprve vstávám
ještě za hluboké tmy
A pořád dokola si otázku dávám
kdy skončí tyhle osamocené dny?

Už ženeme krajinou
stavíme v nad Sázavou Světlé
A já nemám ani chuť otáčet se za jinou
Chci být zas ve tvé náruči teplé

Další zastávka je v Golčově Jeníkově
tak kde jsem se chtěl schovat tobě
ale jedu dál, nezůstávám
jízdenky kontroluju starším dámám
- a myslím přitom na tebe.

Dál se blížíme k Čáslavi
přeju si ať ten vlak nestaví
Chci ject rovnou až do Prahy
cestou za tebou mě nic nezastaví

Zastavili jsme, ale už zase jedem
jak ve větru se závodem
teď blížíme se do Hory Kutné
bez tebe je mé srdce smutné

A zase stavíme, neposled před Prahou
rozhlas vyhrává písničku veselou
na nástupišti zní "Kolíne, Kolíne..."
já sním jak společně po loukách chodíme.

A jsme v Praze, končí můj poloprobuzený sen
stále mám myšlenku na tebe jen
A zavírám diář.
Všude mraky lidí a já mezi všemi
marně doufám, že spatřím tvojí tvář
ta jediná můj den rozzáří
A zboří každou smutku hráz.
Autor Krušný Seveřan, 07.10.2010
Přečteno 363x
Tipy 5
Poslední tipující: J.U. Ray, nerozhodná holka v mezidobí bez majáku, Mraveneček, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Upřímně, stylisticky to není žádný zázrak, a básnicky to taky není bůhvíco. Ale za ten nápad s cestou, zastávkami a tou atmosférou máš bod ;) Na můj vkus je to možná moc jednoduché, ale ber to jako názor, ne výtku ;)

06.11.2010 00:14:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí