Život či smrt si přát

Život či smrt si přát

Anotace: ...

Život či smrt si přát,
komu co vzít,komu dát,
kdo zaslouží si bolest mou,
ten miluje duši ubohou,
ten mou duši v lásce má,
však život můj dál v sázce.

Proč láska tak bolí?
Co srdce mé zhojí?
Snad jiná láska-ale jiná není,
jen jedna jediná v mém snění.

Co duši mou zpraví?
Co utiší nůj cit dravý?
Snad jen láska její,
však její oči mým se smějí.

Mým očím plým strachu,
lásky k ní svěžího pachu
s příchutí slz,
bodá mé srdce skrz.
Snad z lásky,snad z hněvu,
při hudbě smutečního zpěvu,
vkládám si stálé naděje,
kam život můj dospěje?
Autor Désolé, 12.10.2010
Přečteno 337x
Tipy 8
Poslední tipující: E.deN, Lamorte, Nick Name, Kirsten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě k něčemu dospěješ a to k poznání, především pozáním sám sebe. Někdy to není na škodu. Jinak moc povedená báseň! St.

12.10.2010 20:25:00 | Nick Name

Tak taková úvaha už mě taky tížila...jak něco smutné, ale krásné..

12.10.2010 15:35:00 | Kirsten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí