Světlušky

Světlušky

Anotace: I když má oblíbená světluška létá daleko ode mě, tak bych tuto báseň chtěl věnovat všem světluškám, které někomu svítí na často trnitou cestu životem...

Když slunce zapadá
v období léta,
člověka napadá
nejedna věta.
Zářivá světýlka
nad zemí letí,
světlo nesoucí křidýlka
pro radost dětí.
Znám jednu světlušku,
září i ve dne.
Bez ní mi svět trošku,
víc a víc šedne.
Je vzácná,
spatřím ji jen párkrát v roce,
tak krásná,
rozsvítí i černé noce.
Však ona nesvítí
jen a jen pro mě,
těžké je mé žití
v temnotemném domě.
Chtěl bych ji zahlédnout
co nejčastěji.
Do její záře pohlédnout,
bylo by mi krásněji.
Autor Marbal Škutin, 17.10.2010
Přečteno 615x
Tipy 4
Poslední tipující: tato22, Niky88, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí