Nevěra

Nevěra

Anotace: výpravná báseň

Ve dveřích stála nevinná
Rozloučíme se teď mi dva
Kapesníčkem slzy třela
By milého znovu zřela

Neplač moje holubice
Stůj rovně jako svíce
Do roka se vrátím zas
Rychle tady plyne čas

I rozloučil se kvapně milý
Ruku z ruky vyprostili
A polibek na cestu
Nespatří již nevěstu

A čas plyne jako voda
Jako vítr ve výši
Půlrok se rychle mihne
Vzpomínky se netříští

Však jednoho dne zrána
Donesla se zpráva
Ve vsi hrajou do tance
Smutno je již chalance

I vydala se k muzice
Navlékla nové střevíce
Na milého opomněla
Radosti teď více chtěla

Už se točí v kole s jiným
Úsměv zdobí tvářičky
Líce rudé vlasy váté
Zuby jako perličky

Když dohráli u muziky
Domů se jí nechce však
Půjde s hochem na procházku
Vlahá noc jim bude přát

Tu zachtělo se milé slasti
Které dlouho neměla
A už hřeší s mládenečkem
Jak hluboká to nevěra

A čas plyne jako voda
Jako vítr ve výši
A už stojí milý znova
Před brankou své nejbližší

Otevřela líce bledé
Oči jako poměnky
Kapesníčky promáčené
Zlé na mysli doměnky

Pověděla hříchu svého
Kaje se teď v nápravu
Její milí slyšíc tého
Slz v očích měl záplavu

Otočil se rychlým krokem
Darmo ho teď volala
Na vojnu se vydal skokem
Marně teďka vzlykala

A čas plyne jako voda
Jako vítr ve výši
Smutně žije dívka zdejší
Bolest se jí netiší

Chodí jenom na dvoreček
Kde pod stromem sedívá
Kde je její mládeneček
Už se na ní nedívá

Vojna dávno odezněla
Od milého není vzkaz
Sedí tady dívka smutná
Hříchu želí zas a zas

A tu v poli někdo leží
Mrtvý voják dlaně v pěst
Hlavu ve dví supy střeží
K nepoznání tělo jest

V ruce obraz ženy krásné
Ženy která zradila
Miloval jí nade všechno
Nevěra je zabila.
Autor Elf, 12.01.2006
Přečteno 459x
Tipy 2
Poslední tipující: nrocinu Jednorožec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

uuufff..ta je výborná, smutná a chytlavá a ze života

23.10.2006 20:13:00 | petratd

Parádní, hotová Erbenovská:-)

12.01.2006 16:57:00 | grázlík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí