Nevodomá dívka

Nevodomá dívka

Anotace: o nevidomé, která by chtěla najít lásku...

V parčíku k večeru u jezírka seděla,
Ta kráska, v bílých šatech, jenž do dálky hleděla.

Dlouhé vlasy, barvy havraních křídel, splývali jí k pasu.
Pleť něžnou měla, jak by byla z alabastru.

Krásné oči, prazvláštní barvy, lepe řečeno spíš šedé.
Dívali se do dálných krajů, skrze trávu, stromy, vzduch.

Ač tápala v mlhách a zrak jí nechtěl sloužit,
Před očima vyvstával jí svět, v němž chtěla by, nevidomá, žít.

Nevidomá kráska, něžně svou rukou hladíc pramen vody,
Co jak stříbro se skvěl, touživ snad obemkounout její ladné boky,
protékal jí mezi prsty.

Něžně svou rukou hladíc trávu a květiny,
V nichž zrcadlili se její nikdy nevykonané činy.

Do vlasů v záři slunce podvečerního, sedali jí motýli,
Utěšit duše její žal, svými jemnými křídli se snažili.

Krásnou tichou píseň zpívala v doprovodu mihotajících se křídel,
Byla to píseň o naději, o touze, že jednou pro ni taky někdo přijde.

Políbí ji na světlé jemné rty, pohladí její krásné vlásky,
Nevšímajíc si její vady, a daruje jí, té nevidomé, alespoň trochu své lásky…
Autor Snící čarodějka, 22.10.2010
Přečteno 258x
Tipy 5
Poslední tipující: jitka.svobodova, Danga, Květka Š., Jiná
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi to.Piš dál,ať se s Tebou potěším.

22.10.2010 21:57:00 | jitka.svobodova

Zajímavá, dějová.
Jenom mě napadá, jestli by víc tvé básničce neslušeloo méně používat rýmy jako je hleděla - seděla, vlásky - lásky (příliš otřelé)pasu - alabastru, sloužit - žít, boky - vody (moc se to nerýmuje).
Tak ať ti to píše a vůbec se nedej odratit řečmi amatéra, kterým jsem já.

22.10.2010 17:19:00 | René Vulkán

jj...obdivuji tyhle lidi, já bych nechtěla být slepá...musí to být utrpení...

22.10.2010 17:09:00 | Snící čarodějka

tahle je mi sympatická...že taky patříš mezi ty všímavé a vnímající lidi...žít ve tmě, klobouk dolů, co?

22.10.2010 17:04:00 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí