Óda na mesiac

Óda na mesiac

Mesiac je dnes v noci v splne,
podobne, ako tomu bolo včera,
z tohto faktu sa ako malé dieťa
vytešujem;
na druhej strane zemegule,
nepochybujem;
Tvoj zrak sa naň tiež upiera;
- jemu zverujeme svoje nádeje,
že čoskoro sa stretneme.

A všetko si povieme,
však dlho spolu budeme.
Mesiac je náš spojenec,
Ty môj tajný snúbenec.
Iba ten spoločne s hviezdami,
bude vedieť, ako dopadne to medzi nami...
Autor slnečnica, 29.10.2010
Přečteno 339x
Tipy 11
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Elisha, Dygi, Petbab, labuť, CULIKATÁ, Zasr. romantik, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mesiac má i odvrátenú tvár. Z nej možno Zem iba tušiť. Tušiť správne je dar

31.10.2010 10:39:00 | Petbab

Mesiac všetko vie a
nikomu nič nepovie... :)

30.10.2010 10:48:00 | slnečnica

Luna..ta ví..jak je to doopravdy..

29.10.2010 22:23:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí