Vodní víly

Vodní víly

Anotace: báseň o tom, co někdy dokáže jeden jediný pohled do očí :-)

Os femoris a acidum folicum
Hlavu do dlaní schovávám.
Šálek čaje, vzpomínku,
Kterou já si ukrývám…

Jeden pohled-
V šálku hledám na otázku odpověď,
Údolím se procházím a nevnímám časů sled…

Tichá hudba, kdesi z dálky ke mně ozvěnu posílá
A síla očí tvých mě chladnou jen stěží nechává .

Na lístek javoru sedá si poslední z nich,
Na loďku do světa snů
A v srdci slyšet dětský smích.

Do šálku hledím, v plantáže daleko
A východ slunce.
Zažít ten moment v objetí, lásko,
Touhu ukrýt v jedné harfy strunce

A pak zmizet na věky…

Spatřím tě ještě někdy?

Trne šípkový, nezraň mě.
Spatřím nebo už nikdy?
Zas bloudit zklamaně…?

Ticho je pouhou náplní,
To ticho, co nám udává.
Směr života a mámení,
Jen ticho stále zůstává…

V čaji vodní víly tančí s lásky mocí
A já doufám, že pohlédnu ještě jednou do tvých očí?…
Autor Airen, 04.11.2010
Přečteno 260x
Tipy 2
Poslední tipující: Samanta
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí