Psaní

Psaní

Anotace: snad psané před sto lety, i teď však platí. Pravá láska nezná hranic.

Sbírka: Srdeční záležitost.

Píšu vám pane malé psaní
píšu vám sama nad snídaní
tak smutně je mi, smutně samé
když nejste se mnou, vy můj pane.

Když v dáli svoji plachetnici
ženete větrem po kružnici.

Po kružnici rovníkové
tam v dáli, hledáte ty země nové.
Pro krále, pro něho, majestát.
Já však sama s tím smutkem co nejde nepřestat.

Kdypak se vrátíte můj milý?
Já sama tu v této smutné chvíli
myslím jen na vás,
pane ctěný.

Vy ke králi si budujete brány
však v srdci mém jen smutek, rány
těch samotářských dní.

A noci, těch nocí kdy má duše tiše sní
o našem vřelém setkání.

S návratem vaším
mám tu víru, modlím se k Bohu
ten dá sílu pro naše šťastné shledání.

Kdopak se lásce ubrání,
ta nezná hranic.
Myslím tu na vás, vy můj pane.
Vidím ty tváře stále známé
při našem rozloučení v přístavu.

Je to už rok, tak dlouhá doba
a stále věřím, já sama tu s výhledem na moře,
že vrátíte se živý, zdravý.
Můj pane čekám stále.

Lásko navždy...

Nikol Morane

Neapol 1785
Autor Paulín, 06.11.2010
Přečteno 439x
Tipy 22
Poslední tipující: mkinka, strawbery, Mbonita, Bíša, Zasr. romantik, Psavec, Kapka, harmony, Lota, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mlčím :-)

11.11.2010 14:42:00 | strawbery

pravá láska opravdu nezná hranic :-)

06.11.2010 09:54:00 | Gabrielle

Jak od Puškina...

06.11.2010 07:37:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí