Rozloučení

Rozloučení

Anotace: poslední tóny zní už do ticha

Tohle je už rozloučení,
poslední tóny znící do ticha
vtisku klapkám klavíru,
v sále, kde zastáváme funkci
orchestru i publika.
Přestože hrát neumím,
nic neříkáš.

Poslední list partitury,
derniéra s úklonou,
okolo nás nesměle přešlapuje život,
místa v sále ve tmě utonou.

Z domnělého bezpečí čtyř stěn,
po hmatu unikám.
Ven.
Před světlem ukryji si zrak,
novým barvám chvíli přivykám.

Tvůj obraz se už rozplynul,
v sále těsnají se minulá léta,
uzamknu ho pečetí
a v jejím vosku zanechám Ti vzkaz,
co mlčky bude křičet celá staletí,
že děkuji za Tvou lásku,
co ukradla mi pas,
a držela mě v zajetí,
jež nemělo kaz…
Autor zíťa 2, 07.11.2010
Přečteno 398x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, malá slečna, Metcheque, CULIKATÁ, Hannazka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji. Pravda, štěstí se vždy hodí ;)

08.11.2010 00:52:00 | zíťa 2

tak přeji hodně štěstí na svobodě! :-) pěkná zpověď.

07.11.2010 20:40:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí