Milostná výprava

Milostná výprava

Anotace: Milování, které se stane milostnou výpravou, je vzácným kořením každého manželství...

Chci Tě pít, slazenou rosou v květu zvonkovém,
cítit lehké mrazení, co páteř pošimrá,
sát vůni ňader, uzamčených ve vězení krajkovém,
být válečník, co tvrz nedostupnou dobývá
a při nálezu klíče, v křeči blažené,
"lásko, chci Tě !" zavolá...

Průzkumná četa deseti
od palce po malíček,
dobyté území slastně prozkoumá,
a výprava do neznáma,
za obzor sametových hor
hranice něžně posouvá...

Jaké to slasti,
vychutnat plody cizí země,
když brána vítězů se otvírá.
A jestli v poušti
smaragdem je oáza,
pak rohem hojnosti
Tvá rajská zahrada...
Autor Sladkalu, 22.11.2010
Přečteno 329x
Tipy 23
Poslední tipující: divoska_jaja, jedam, Špáďa, ZILA78, Salvatore, TetaKazi, CULIKATÁ, Psavec, Květka Š., labuť, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vskutku krásně namalované!

23.11.2010 22:40:00 | Špáďa

Nádherné barevné kouzlení slovy, moc krásná drahuško, těším se na další:-))

22.11.2010 23:38:00 | CULIKATÁ

Krásná milostná výprava..a ten závěr úžasný ST!
jinak tohle se mi neskutečně líbí to použití křehkosti slov
..slazenou rosou v květu zvonkovém,..to je kouzlení v barevnosti slov a jejich krásy..to mě teda dostalo!!!

22.11.2010 20:28:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí