Prázdná báseň

Prázdná báseň

Anotace: ...

vyjmuta něha ze sonetu
mlčky se schoulí do dlaní
milostiv podzim kéž je k létu
poslední marnivosti květů
tmou zářit ať jim nebrání

vyjmuta závrať z těla básně
rozhoupe zemi, prostor, čas
zpola jen bdící, zpola zasněn
k půlnoci nebo k ránu časně
budeš jí vydán napospas

vyjmuta láska z moci rýmu
rozepne křídla sokolí
podzim až nechá vládnout zimu
pokorně ten chlad v sobě přijmu
prázdnotu, která nebolí
Autor Branwen1, 28.11.2010
Přečteno 384x
Tipy 11
Poslední tipující: sputnik1, Špáďa, Kapka, j.c., Daniel S., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak je mi tahle povědomá...
do Googlu tesnu a jsem doma!
Píšeš skvostně až excelentně, dámo!

06.10.2011 17:44:00 | Špáďa

závrať lásky, dotek něhy
byť léta již květy vadnou
a první chlad nesou sněhy
naplní i báseň prázdnou
***
Jiří senior

02.12.2010 07:21:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí