Básníkova růže

Básníkova růže

Anotace: Měla to být tématická básnička k fotkám (http://liveyourownpoetry.blogspot.com), ale záměr v závěru nevyšel podle mých představ.

Kolik již potkal jste růží básníku?
Snad neuschly vám ve váze...

Pro jedinou růži postavil jsem sad,
zapomněl s démony v krčmě karty hrát,
a když přišel mráz vše v němou sochu proměnit,
šel jsem nahý a bos po ledě jako niť
svou milou z věčných lovišť probudit.

Měla bledé tváře, jichž dotýkala se růž,
mráz mocně zostřil svůj škodolibý nůž
a měsíc za soumraku naše kroky sledoval,
když sypké duny s lehkostí jsem zdolával
jak horkokrevný tanečník, jenž protančil celý bál.

Před domem už vítaly nás petlice,
jásaly hvězdy ve svitu zornice,
křehká vločka, jíž v náručí jsem nes,
pro níž vydal se na pouť do nebes,
na záhoně růži mi zasadila.
Autor Básník v zapomnění, 28.11.2010
Přečteno 307x
Tipy 7
Poslední tipující: Denael, Já sám, James Libustka, Danga, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí