Nepřítel lásky.

Nepřítel lásky.

Anotace: Ledový vítr, sníh a mráz jsou mnohdy lásky nepřítelem, ...i když, ...nejednomu Eskymákovi zachránilo život přitulení se v iglú k šikovné Eskymačce.

"Přijď ke mně," jednou povídala,
...Kráska, co navíc měla vkus,
již jednou se mi celá vzdala,
něžná i milá, ...prostě "Kus".

Ten den, kdy si mne k sobě zvala,
cudná jak čerstvě padlý sníh,
v noční košilce otvírala,
já zmrzlý, ...Ona na rtech smích.

Prokřehlý nevím, co mám říci,
...mlčky jsem nucen jíti dál,
ve snech jsem hladil její líci,
a pak ...ji celou zulíbal.

Diskrétně mnu si údy ztuhlé,
mrtvé jsou v mrazu po chvíli,
vášeň pohřbena zatím v truhle,
...sníh a mráz touhu zničili.

...co přibarvila fantazie,
to přizná srdce statečné,
slza ten smutek snadno skryje,
živly, ...ty jsou však skutečné!
Autor ota.pé, 05.12.2010
Přečteno 424x
Tipy 26
Poslední tipující: Gabrielle, Veselý Drak, TetaKazi, Désolé, Tamara, Hazentla, zenge, Psavec, labuť, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherný začátek tvá básenˇměla,
jak obratem však krutá zima,
však náhle zima krutá
vše romantické odepřela...

Jaro - až trilky ptáčků znějí
vyznáváš city své- srdce se láskou chvějí...

10.12.2010 00:53:00 | Veselý Drak

Tvá paleta slov je moc krásná zejména poslední verš, ten mluví za vše.))

...co přibarvila fantazie,
to přizná srdce statečné,
slza ten smutek snadno skryje,
živly,...ty jsou však skutečné!

09.12.2010 22:50:00 | carodejka

mráz je potvora :)

05.12.2010 22:06:00 | Hazentla

Zase roztaješ a touha vzplane
vezme Tě do lásky ráje-milování:-)))

05.12.2010 14:59:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí