Synteticky opilá epizoda

Synteticky opilá epizoda

Anotace: ...

S kabátem bez jednoho knoflíku,
procházet stále stejný epizody.

Dva nádechy s minimem kyslíku,
dva nádechy a plný vody.

Ze zvuků ulice noty symfonie
skládat a hrát.
Z večerních zpráv múza? Pije,
brečí a smát

se nedokáže
na kolemjdoucí tváře

plný syntetických vláken
a vyhlazených vrásek.

Plný nesplněných lásek
hladkejch jako satén

pyžama, v nemž jdeš spát,
a hrubejch jako jezdec,
co přijel dát šach-mat.

Na zemi flek krvavej
snad od lásky jistý.
Zneužitej
jak kalhotky fetišisty

použitý jak kondom odhozený,
jak krvavá rána se špetkou soli,
co smířeně cítí.

A bolí
ho to nejen ve vesmíru,
s flaškou dobrýho pití,
potkat černou díru,

ve středu galaxie,
s vlastní múzou.

Ze zvuků ulice noty symfonie
skládat a hrát.
Z večerních zpráv ta múza? Pije!
Brečí a smát

se nedokáže
na kolemjdoucí tváře

plný syntetických vláken
a vyhlazených vrásek.
Autor Eclipse, 07.12.2010
Přečteno 494x
Tipy 3
Poslední tipující: Víla, Sladkalu, Nikotin
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fascinují mě ty protiklady... symfonie a použité kondomy v jedné básni... a přesto to zní. (žeby další prokletý básník?)

19.03.2012 20:05:10 | Roman.Tycka

zajímavý, tip *

07.12.2010 18:15:00 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí